CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, June 16, 2021

Masak lemak cili api ikan masin dengan asam kundang

Ada kawan Nad kasi buah asam kundang. Ku taktau nak buat apa. Buat jeruk, tak makan sangat. So google resipi apa boleh buat, tadaaaaa.

Masak lomak cili api asam kundang dengan ikan masin. So kat situ ada pedas, masin, masam. Which is pada Nad, dikira balance. Nampak belah belah Negeri Sembilan banyak buat gini eh?


Ada sikit lagi Nad try la buat jeruk. Mana tau sekali sekala teringin nak makan kan.

Oh ya. Ini first time Nad tengok buah kundang ni depan depan. Sedih kan. Kahkahkah. 

Biji warna ungu. Takpayah buang kulit. Cuci bersih bersih. Pahtu ikut kau orang la nak buat apa. Nad semalam ku buang kulitnya. 🤣🤣🤣🤣

Tempat korang buah ni dipanggil apa? 

#makmasak #phopbyNadeaRamly

No comments:

Post a Comment